'Leverkusen versterkt achterhoede met EK-finalist'
Niet Alderweireld, maar Donatie eerste defensieve versterking Duitse club

'Leverkusen versterkt achterhoede met EK-finalist'

19-06-2013 10:21
1

Donati speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Serie B-club US Grosseto, de afgelopen weken was hij met Jong Italië actief op het EK onder 21. De rechtsback speelde op het eindtoernooi in Israël alle wedstrijden, inclusief de met 4-2 verloren finale tegen Jong Spanje.

Leverkusen neemt de verdediger nu over van Internazionale, waar hij nog een contract had tot de zomer van 2014. De Duitse club moet drie miljoen euro overmaken naar de Italiaanse club voor de komst van Donati, die nog geen enkele officiële wedstrijd speelde in het eerste elftal van Inter. Naast Grosseto speelde de 23-jarige Italiaan eerder voor AC Padova en US Lecce.

Donati is de vervanger van Daniel Carvajal, die voor 6,5 miljoen euro de overstap maakt naar Real Madrid - de club waar hij eerder actief was. Voor Leverkusen is Donati niet de eerste versterking voor het nieuwe seizoen. Eerder werden linksback Konstantinos Stafylidid (PAOK Thessaloniki), rechtsbuiten Robbie Kruse (Fortuna Düsseldorf), spits Hueng-Min Son (HSV) en doelman Andrés Palop (Sevilla) vastgelegd.

De Duitse club wordt ook al enige tijd in verband gebracht met Ajacied Alderweireld. De centrumverdediger staat nog altijd hoog op het lijstje van transferdoelwitten bij Bayer Leverkusen.