Torres: Ik ben een fan van Tahiti
"We zijn uiteraard blij, maar we voelen ook mee met onze tegenstanders"

Torres: "Ik ben een fan van Tahiti"

21-06-2013 11:12
5

Hoewel Tahiti vrijwel geen kans maakt, wint het de harten van de neutrale toeschouwer met hun opvatting te knokken voor een succesje. Voor de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque was dat reden de opponent te prijzen. "Je moet naar het positieve kijken", zei de keuzeheer tegen verslaggevers. "Wij hebben met de juiste toon en intensiteit gespeeld en waren respectvol. De sportiviteit die de spelers van Spanje en Tahiti naderhand toonden door elkaar te omarmen, is goed voor het voetbal."

Tahiti-bondscoach Eddy Etaeta had genoten van de aanvallende kracht van Spanje, waar Fernando Torres en David Villa zeven goals voor hun rekening namen. Beide spitsen zaten in de openingswedstrijd tegen Uruguay nog op de bank. "Ze zijn verbazingwekkend. We konden ze op geen enkele manier stoppen", zei Etaeta. "Als ze zo spelen, dan zullen ze geen probleem hebben het toernooi als topscorers af te sluiten."

Torres en Villa hadden net als Del Bosque respect voor Tahiti.  "We zijn uiteraard blij, maar we voelen ook mee met onze tegenstanders. Zij gaven alles op het veld, maar eindigden met de ene na de andere teleurstelling", sprak Villa. "Ik ben een fan van Tahiti nu", zei Torres. "We hebben wat tijd met ze doorgebracht en je kunt hun spirit alleen maar bewonderen. Ze spelen met passie en plezier."