De markt komt laatste jaren gewoon laat op gang
Clubloze Boukhari niet in paniek: "Vorig jaar ook goed gekomen"

"De markt komt laatste jaren gewoon laat op gang"

21-06-2013 12:16
2

"Vorig jaar is het eind augustus ook nog goed gekomen. Ik wil nog een paar jaar voetballen", zegt de bijna 33-jarige Boukhari in het Algemeen Dagblad. De aanvaller was vorig jaar eind augustus op proef bij RKC Waalwijk, waarna hij op amateurbasis kon blijven. In de winterstop kreeg hij een profcontract. "Ik heb toen een tijd in onzekerheid gezeten en was heel blij met RKC, waar ik uiteindelijk toch gewoon dertig wedstrijden heb gespeeld."

"Ik denk dat ik best iets heb laten zien", vervolgt de Rotterdamse Marokkaan. "Het is wachten op een club die naar mijn cv en ervaring kijkt. Alles staat en valt met de centjes. Nee, een langer verblijf bij RKC is zeker niet uitgesloten, want de club heeft niet laten weten dat ze niet met me door willen. Ik wacht even af."

Trend
Dat clubs niet al vroeg in actie komen, heeft te maken met de staat van de economie. Het is een trend, stelt Danny Hesp, voorzitter van de spelersvakbond VVCS. "Clubs wachten steeds langer met het aantrekken van spelers. Komt door de crisis. De markt komt de laatste jaren gewoon laat op gang."

"Clubs nemen eerder het risico dat een speler elders aan de bak gaat, dan dat zij te veel betalen. Ze zeggen voor 1 april, zoals de cao het voorschrijft, de aflopende contracten op, maar houden die spelers ook voor dat zij later mogelijk alsnog in aanmerking komen voor een nieuwe verbintenis", aldus Hesp.

Van de voetballers die momenteel nog geen nieuwe club hebben, valt een heel aardig Eredivisie-waardig elftal te maken. Onder andere Boy Waterman, Kelvin Leerdam, Douglas, Kees Luijckx, Wilfred Bouma, Simon Cziommer, Anouar Kali, Rodney Sneijder, Daniël de Ridder, Santi Kolk en Boukhari zitten zonder club. Zij zouden de bij Vitesse vertrokken Fred Rutten als coach kunnen hebben.