Rooney is misschien toe aan nieuwe uitdaging
Oud-assistent: "Wat gebeurt, zal gebeuren. Ik heb geen idee"

"Rooney is misschien toe aan nieuwe uitdaging"

02-07-2013 13:48
7

De 27-jarige Rooney zou de club tegen het einde van het afgelopen seizoen gevraagd hebben in te stemmen met een transferverzoek. Het zou de tweede keer in drie jaar tijd zijn dat Rooney aanstuurt op een vertrek bij United. Phelan, die onlangs vertrok bij United nadat Sir Alex Ferguson een punt achter zijn actieve trainersloopbaan zette, sluit niet uit dat Rooney de deur achter zich dicht trekt op Old Trafford.

"Wayne is bij de beste club waar je kunt spelen. Waarom zou je dat in gevaar brengen, tenzij je een nieuwe uitdaging zoekt en je het gevoel hebt dat die uitdaging niet meer bij United ligt", zegt Phelan in gesprek met de BBC. Rooney, die eerder in oktober 2010 om een transfer vroeg, wordt ondertussen in verband gebracht met clubs als Paris Saint-Germain, Arsenal en Chelsea. Komende week praat Rooney met de nieuwe manager van United, David Moyes.

"Wat gebeurt, zal gebeuren. Ik heb geen idee", aldus Phelan, die niet weet hoe de fans zullen reageren op de wens van Rooney. "Dat is een moeilijke. Rooney heeft misschien tegen het einde van het seizoen niet altijd top gepresteerd, maar hij is niet de eerste speler die met een vormdip te maken krijgt. Je moet hem er doorheen helpen en hopelijk reageert hij daarop. Soms moet je de zweep er even overheen klappen bij Rooney."