Janssen wijt nederlaag aan gebrek aan fitheid
"Wij zitten in een andere fase dan Münster"

Janssen wijt nederlaag aan gebrek aan fitheid

13-07-2013 21:01
5

Münster, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland, scoorde een kwartier voor tijd de winnende goal. "Voor hen was het hun laatste wedstrijd van de voorbereiding. Zij moesten er dus ook al staan. Wij zitten in een andere fase", blijft Janssen kalm op de website van Twente.

De Enschedeërs speelde in de tweede helft met een compleet ander team ten opzichte van de eerste 45 minuten. Janssen: "Je weet dat je nog lang niet topfit bent en daar gaat het ook niet om. Ik denk dat we de eerste helft wel een paar goede kansen hebben gehad. Die hadden we beter kunnen uitspelen. De tweede helft speelt dan het andere team."

Ondanks de nederlaag ziet de middenvelder genoeg groei. "De groep begint langzaam compleet te raken en dan zie je ook dat het niveau op de training een stuk omhoog gaat. Spelers sluiten weer aan en dan is het belangrijk dat je weer fit wordt en blijft. Je kunt nog niet verwachten dat de kwaliteit al zo hoog is als het moet zijn."

"We worden steeds fitter en dat zie je iedere dag. Het niveau op de training gaat steeds verder omhoog en dat is prima. De komende weken gaan we verder werken aan het fysiek. We moeten ons klaarstomen voor de eerste competitiewedstrijd. Daar bouwen we nu naartoe."