Adelmund vindt nieuwe club in Indonesië
'Vertrek om tactische redenen was onzin'

Adelmund vindt nieuwe club in Indonesië

14-07-2013 10:50

"Ik was voor deze club, PSS Sleman,  geen onbekende omdat ik vorig jaar ook al in deze stad speelde, maar dan voor een andere vereniging. Men liet duidelijk merken dat men graag aan de selectie toe wilde voegen. Voor mij was de keuze niet moeilijk omdat ik nu weer in mijn favoriete stad Yogyakarta kan leven", aldus Adelmund tegenover VoetbalPrimeur.

Slachtoffer van een vreemd spelletje
Zijn vertrek bij Madura United was op zijn zachts gezegd vreemd te noemen. "Ik werd slachtoffer van een vreemd spelletje. Ik was erg populair bij de supporters en speelde alle wedstrijden totdat men opeens mijn contract als het ware verscheurde. De trainer werkte samen met een makelaar en die kregen beiden 10% als men een nieuwe speler wist te contracteren. Door mijn vertrek kon er weer een andere speler gehaald worden met de genoemde vergoeding."

Leermomenten
Adelmund ergerde zich naar zijn zeggen niet over de gang van zaken bij zijn voormalige werkgever. "In de media werd naar buiten gebracht dat ik moest vertrekken om tactische redenen. Dat was echt onzin. Niemand begreep de beslissing om mij te laten vertrekken, maar zo gaat dat hier soms. Ik heb er voor gekozen om hier te spelen dus moet je daar ook mee om kunnen gaan. het zijn allemaal leermomenten."