Koeman werkt aan 'optimale focus' bij Feyenoord
"Daar ben ik tijdens de eerste weken tevreden over"

Koeman werkt aan 'optimale focus' bij Feyenoord

15-07-2013 10:41
4

"De focus in het elftal moet dit seizoen optimaal zijn", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Daar ben ik tijdens de eerste weken tevreden over. Maar we spelen ook nog tegen FC Dordrecht, Hellas Verona en Getafe. Dan pas kunnen we kijken of we verder zijn", doelt Koeman op de laatste wedstrijden van de voorbereiding.

Feyenoord liet vorig seizoen in de wedstrijden tegen PEC Zwolle, RKC Waalwijk en ADO Den Haag dure punten liggen. Volgens de technische staf ontbrak toen een over-mijn-lijk-mentaliteit. Daar wil Koeman tijdens de voorbereiding aan werken. Deze week gaf Koeman een voorbeeld van doelman Erwin Mulder, die vrolijk in het midden van een rondootje stond terwijl de bal al tachtig keer was rondgetikt. Koeman: "Dan ontbreekt gif, iemand die een tik uitdeelt. Jordy Clasie heeft dat bijvoorbeeld wel."

Ten opzichte van vorig seizoen traint Feyenoord nu harder, denkt Koeman. "We moesten vorig seizoen al heel vroeg op de tenen lopen door de belangrijke Europese wedstrijden. Nu is er veel meer tijd om aan belangrijke elementen te werken."