Stenenregen Ronaldinho bij Copa-verlies Mineiro
Olimpia op voorsprong in finalestrijd Copa Libertadores: 2-0

Stenenregen Ronaldinho bij Copa-verlies Mineiro

18-07-2013 10:12
1

Olimpia kwam in de eerste helft op voorsprong door een afstandsschot van Alejandro Silva. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Wilson Pittoni het tweede doelpunt uit een vrije trap. Kort daarvoor had Richarlyson van Atletico zijn tweede gele kaart gekregen.

Sterspeler Ronaldinho beleefde aan Braziliaanse zijde een teleurstellende avond. De spelverdeler werd al na een uur spelen door zijn coach Cuca naar de kant gehaald. "Hij speelde niet goed en hij is niets meer dan de andere spelers", zei Cuca na afloop.

Daarvoor was Ronaldinho ook al het doelwit van enkele heetgebakerde thuisfans. De tweevoudig wereldvoetballer van het jaar werd met stenen bekogeld toen hij klaarstond om een hoekschop te nemen.

In de return op 24 juli moet Atletico Mineiro dezelfde achterstand goedmaken als in de halve finale tegen het Argentijnse Newell's Old Boys. Toen won de Braziliaanse club, die nog nooit in de finale van het toernooi stond, na een strafschoppenserie. Olimpia won de beker al driemaal, waarvan de laatste keer in 2002.

Bekijk hier de beelden van de Olimpia-fans die Ronaldinho trakteren op een stenenregen.