Interesse uit Azerbeidzjan en Zuid-Afrika
Vorstermans: "In de Eredivisie wordt het voor mij lastig"

"Interesse uit Azerbeidzjan en Zuid-Afrika"

22-07-2013 07:38
1

De 31-jarige Meijer speelde acht seizoenen lang meer dan 25 wedstrijden per jaar voor De Graafschap, nu zit hij zonder club. Zaterdag en zondag was hij met Team VVCS actief op het FIFPro Tournament, waar zes internationale werkloze voetbalteams meespelen. "Ik probeer gewoon lekker te voetballen. In mijn achterhoofd weet ik natuurlijk dat hier veel scouts aanwezig zijn", aldus Meijer tegenover het Algemeen Dagblad.

"Het buitenland is mooi", vertelt Meijer over de hoop voor zijn toekomst. "Een club in Nederland is ook ok. Daar ben ik niet moeilijk in. Ik wil gewoon voetballen." En als het niet lukt? "Dan ga ik lekker bij de amateurs spelen en richt ik me op een carrière buiten het voetbal. Het heeft geen zin om gefrustreerd te raken, je kunt niet meer dan je best doen."

Vorstermans speelde vorig seizoen tien wedstrijden in de Eredivisie voor VVV-Venlo, het hoogste niveau in Nederland heeft hij nu uit zijn hoofd gezet. "Ik wil over de landsgrenzen heen kijken. Er is interesse vanuit Azerbeidzjan, Zuid-Afrika en Bulgarije. In de Eredivisie wordt het voor mij lastig. Dan heb ik de keuze tussen de Jupiler League en het buitenland. Dan kies ik voor het avontuur."