Van Basten: Kijken kritisch naar de selectie

Van Basten: "Kijken kritisch naar de selectie"

Gepubliceerd: zondag 28 juli 2013 om 13:24zo 28-07-2013 om 13:24

Heerenveen incasseerde vorig seizoen liefst 63 tegentreffers en ook tegen Osasuna ging het meerdere malen mis. "We willen het er uit hebben, maar het lukt maar niet", vertelt Van Basten op de clubwebsite. De oefenmeester aast op verbetering en acht input vanaf de transfermarkt wenselijk. "We kijken kritisch naar de selectie, dat geldt niet alleen voor de defensie. We proberen ons altijd te verbeteren."

Tegen Osasuna speelde Heerenveen zeker het eerste half uur uitstekend. Nadien kreeg de Friese ploeg het lastiger. "Osasuna zette snel druk, daar hadden we het lastig mee. Ook de hitte speelde een rol. We hanteerden een hoog tempo, een aantal spelers kreeg daardoor fysieke problemen. Daarom moesten we noodgedwongen wisselen."

Van Basten zag diverse pluspunten, waaronder het optreden van Hakim Ziyech. "Hakim is een geweldige speler. Voetballend hoef ik hem niets te leren, hij is vaardig, heeft een goed inzicht en is dreigend aan de bal. Het gaat bij Hakim juist om de momenten dat we de bal niet hebben. Ook dan moet hij nuttig blijven voor het team. Daar moet hij zich op focussen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws