Kandidaat Wijnaldum: Het zou me blij maken
"Inmiddels ben ik toch één van de meer ervaren jongens"

Kandidaat Wijnaldum: "Het zou me blij maken"

30-07-2013 07:37
7

"We hebben een heel nieuwe groep, er is daardoor een iets andere hiërarchie", aldus Wijnaldum. "Ik heb met Matavz, Marcelo en Manolev de meeste wedstrijden gespeeld hier bij PSV. Inmiddels ben ik toch één van de meer ervaren jongens."

De Rotterdammer glimt, hij vindt het al een eer dat Cocu in hem een kandidaat ziet. Zijn definitieve keuze zal vermoedelijk dinsdagavond blijken. "Het zou me blij maken, ik zou er trots op zijn", zegt Wijnaldum in het Algemeen Dagblad.

Er is deze zomer nogal wat veranderd bij PSV. Een nieuwe trainer en slechts vier basisspelers (Wijnaldum, Matavz, Depay en Willems) die vorig jaar ook geregeld speelden. "Maar ik heb al vaker meegemaakt dat er ineens een heel andere ploeg staat. Daarom hoef ik er ook niet erg aan te wennen."

"Plezier maken en zo de Champions League halen"
"Ik merk vooral dat iedereen snakt naar Champions League-voetbal", vervolgt Wijnaldum. "We hebben een aantal jaren achter elkaar tevergeefs geprobeerd het te bereiken, nu doen we een nieuwe poging."

"Ik heb ook niet het idee dat er druk op ons staat. Er is goed gewerkt, het voelt al als een eigen team. Iedereen wil heel graag voetballen, plezier maken en zo de Champions League halen", besluit hij.