Boerrigter is de perfecte aanwinst voor Celtic
Petta: "Deze jongen kan voetballen, geloof me"

"Boerrigter is de perfecte aanwinst voor Celtic"

30-07-2013 10:44
3

De 26-jarige Boerrigter zal zich voor drie seizoenen verbinden aan The Bhoys. Petta, jarenlang speler van Celtic, verwacht dat de vleugelspeler zonder moeite zal slagen in Schotland. "Ik zie wel wat van mezelf in Derk", zegt Petta in The Scottish Sun. "Hij speelt graag vooruit, zoekt zijn tegenstander op en gaat net zo makkelijk binnendoor als buitenom. Hij heeft dezelfde stijl als ik en deze jongen kan voetballen, geloof me."

"Derk is een ouderwetse, klassieke Nederlandse vleugelspeler en dat is iets waar we er in deze tijd niet genoeg meer van zien. Het is lastig om jongens met de kwaliteiten van Derk te vinden in het moderne voetbal. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een groot succes zal worden bij Celtic. Derk zal de Celtic fans opwinden. Hij zal ervoor zorgen dat ze opstaan uit hun stoeltjes, ze zullen van hem genieten."

"Celtic heeft door de historie heen altijd getalenteerde vleugelspelers gehad. Jongens die de fans kunnen vermaken. Nu heeft Neil Lennon er een geweldige speler bij. Derk heeft kwaliteit, snelheid en een eindproduct. Hij scoort doelpunten en hij creëert ze, wat wil je nog meer van een vleugelspeler? Ik kijk ernaar uit om Derk in actie te zien bij Celtic. Hij is de perfecte aanwinst voor de ploeg van Lennon."