ADO ambitieuze gastheer van gerenoveerd PSV
Hagenaars met enkele aankopen op zoek naar linkerrijtje

ADO ambitieuze gastheer van gerenoveerd PSV

02-08-2013 11:35
4

Met een veredeld jeugdelftal gaan de Brabanders op zoek naar de eerste competitiezege. Het contrast met het afgelopen seizoen is groot in de lichtstad. Waar het team van Dick Advocaat meer ervaring had, daar mag debutant Cocu met jong en fris talent een gooi doen naar de zo gekoesterde titel die het 100-jarig bestaan van de Philips Sport Vereniging  extra glans moet geven .

PSV zal willen voorkomen dat het net als vorig seizoen tegen een zeperd aanloopt in de openingswedstrijd. Toen was RKC Waalwijk verrassend te sterk voor de Eindhovense formatie, waar Mark van Bommel zijn rentree maakte in de Eredivisie. De aanloop van PSV naar de wedstrijd in het Kyocera Stadion is uitstekend geweest. Naast een bijna vlekkeloze voorbereiding was vooral het optreden tegen Zulte imponerend.

Jeugd moet het doen
De ware uittocht van sterkhouders Mark van Bommel, Kevin Strootman, Dries Mertens en Jeremain Lens lijkt uitstekend opgevangen. De rol van Georginio Wijnaldum is daarbij opvallend. De altijd lachende Rotterdammers lachte vorig seizoen niet zo vaak meer. Nu, met de aanvoerdersband om zijn bovenarm, lijkt Gini het plezier te hebben teruggevonden. Hij staat bovendien op zijn favoriete positie, in een aanvallende rol op een middenveld met ‘de punt naar achteren’.

ADO is de transferperiode relatief rustig doorgekomen. Grote verrassing is het (voorlopig) aanblijven van Mike van Duinen. Zijn naam werd in verband gebracht met vele clubs, maar de rossige spits lijkt toch ook dit seizoen voor de geel-groenen te gaan spelen. Tjaronn Chery is wél vertrokken. Hij verdedigt dit seizoen de clubkleuren van FC Groningen.

Enkele nieuwe gezichten in de Hofstad zijn Jerson Cabral (FC Twente), Ninos Gouriye (Heracles Almelo), Ricky van Haaren (VVV-Venlo), Michiel Kramer (FC Volendam), Mitchell Schet (FC Groningen) en Malcolm Esajas (MVV). Zaterdag kunnen zij tijdens hun debuut voor ADO meteen aan de bak. Veel slechter dan vorig seizoen kan ADO het niet doen. In Den Haag won PSV met 1-6, terwijl de Eindhovenaren in het Philips Stadion met liefst 7-0 te sterk waren.

Volgens bookmaker Unibet is PSV de grote favoriet voor de zege (1.42). Wie inzet op thuisploeg ADO kan bij winst een uitbetaling van 6.85 keer de inzet tegemoet zien.

(door: Dimitri de Groot / VoetbalPrimeur)