Landzaat: Trainingen Verbeek maken me topfit
"Wil nog minimaal een jaar op niveau spelen"

Landzaat: "Trainingen Verbeek maken me topfit"

02-08-2013 14:03
2

"Ze gunnen me de kans om fit te blijven voor een nieuwe uitdaging bij een andere club", legt Landzaat uit op de website van AZ. "Daarnaast vindt Verbeek het goed dat ik mijn ervaring kan delen met zijn talentvolle spelers." De middenvelder was de afgelopen jaren speler van FC Twente, maar daar liep zijn contract deze zomer af.

"Ik wil nog minimaal een jaar op niveau voetballen", vervolgt Landzaat, die een contract bij AZ niet wil uitsluiten. "Wat mij betreft niet, maar vanuit de club gezien waarschijnlijk wel. Er loopt hier ontzettend veel talent rond. Een nieuw contract bij AZ zie ik dus niet zo snel gebeuren."

Ondanks zijn 37 jaar denkt Landzaat nog een seizoen vol mee te kunnen draaien in de Eredivisie. "Wel zoals ik me nu voel. Ik ben fit en de trainingen onder Verbeek maken me topfit. Andere clubs beginnen hem en mijn zaakwaarnemer al te bellen met de vraag hoe fit ik nog ben. Verbeek zegt dan: 'Als-ie bij mij traint, dan is hij fit'. Zo voelt het ook voor mij."

De clubs die naar Landzaat informeren zijn vooral actief in het 'rechterrijtje'. "Daar voel ik me ook absoluut niet te groot voor. Het is als 37-jarige best lastig om een nieuwe club te vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar een club in Nederland. We zijn net verhuisd naar Amsterdam en ik zit momenteel met mijn gezin op de camping in Zandvoort. Heerlijk. Ik hoef niet zo ver meer weg."