Crisis bij Zulte: Niemand zag dit aankomen

Crisis bij Zulte: "Niemand zag dit aankomen"

Gepubliceerd: vrijdag 2 augustus 2013 om 17:57vr 02-08-2013 om 17:57

Zulte liet donderdagavond laat weten dat De Fauw de band overdraagt aan Hazard, maar die beslissing heeft allerminst draagvlak binnen de spelersgroep. Vooral de manier waarop de wisseling tot stand kwam viel niet in goede aarde. "Dit is heel onverwacht, niemand heeft dit zien aankomen", aldus Steve Colpaert tegen Het Nieuwsblad.

De verdediger vervolgt: "De trainer (Francky Dury, red.) heeft het ons vrijdag gezegd, zonder in te gaan op de details. Van mij mag iedereen kapitein zijn. Maar de spelers moeten de nieuwe kapitein aanwijzen. Voor de groep blijft Davy de échte leider. Hij is heel belangrijk voor ons. We hebben veel respect voor hem en kunnen altijd terecht bij hem, op en naast het veld."

Volgens diverse berichten moest Hazard aanvoerder van Zulte worden van Chelsea, die alleen dan bereid is de speler nog een jaar uit te lenen. "Voor Hazard zelf is dit ook een moeilijke situatie. Als jonge gast is het al niet makkelijk om een groep te leiden, zeker niet als dat ook nog eens van de ene dag op de andere gebeurt", aldus Colpaert.

Zaterdag moet Zulte Waregem aan de bak tegen KV Kortrijk, waarna enkele dagen later de return tegen PSV in de voorronde van de Champions League op de rol staat. "Of dit invloed zal hebben op het veld? Dat kun je nu nog niet zeggen. Maar als we verliezen tegen Kortrijk, zal alles uitvergroot worden", aldus Colpaert.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws