FC Groningen in de ban van 'nieuwe Robben'
Liverpool aast ook al op Richairo Zivkovic

FC Groningen in de ban van 'nieuwe Robben'

08-08-2013 09:08
4

Met name Richairo Zivkovic wordt in de Groningse harten gesloten. De pas zestienjarige aanvaller wordt zelfs al vergeleken met Arjen Robben, de vorige topper in het groen-witte tricot. Jeugdtrainer Rob Talma, die Zivkovic eerder onder zijn hoede had, vindt dat geen gekke gedachte.

"Ik verwacht dat hij de nieuwe Robben wordt als hij zich door kan ontwikkelen en blessurevrij blijft", aldus Talma in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft geen sterallures. Ja, afgelopen zaterdag met die goal. Dan is hij wel even erg trots. Maar dat mag ook. Hij kan het mentaal best wel aan. Richairo is best nuchter."

Net als Robben maakte Zivkovic op zestienjarige leeftijd zijn debuut. "Het zijn totaal verschillende voetballers, maar ze hebben wel allebei dezelfde aanvalslust en aanvalsdrang", zegt Peter Jeltema, hoofd jeugdopleidingen van FC Groningen. "Als hij net zo'n grote voetballiefhebber is en blijft als Robben is, dan heeft hij grote mogelijkheden."

Het toptalent krijgt nog geen vaste plek in het eerste elftal, zo laat trainer Erwin van der Looi weten. "Bij ons gaat hij voorlopig nog geen volledige wedstrijden spelen, dat moet hij in het beloftenteam doen. Alles wat hij daarnaast in het eerste elftal meepakt, is mooi meegenomen. Hij moet het maar laten zien."

Liverpool
De grote topclubs in Nederland deden eerder al een poging om Zivkovic in hun jeugdopleiding te stallen, maar zij kregen nul op het rekest. Algemeen directeur Hans Nijland laat in De Telegraaf weten dat Liverpool nog wel op vinkentouw zit. De Servische voetbalbond deed hem inmiddels ook al een uitnodiging toekomen.