Gretige Jozefzoon wacht op zijn kans bij PSV
Buitenspeler heeft geen voorkeur voor komende tegenstander in Champions League

Gretige Jozefzoon wacht op zijn kans bij PSV

08-08-2013 23:52
3

Fabian Eijkhout
BRUSSEL

Kort na de 0-3 zege op Zulte Waregem liep Jozefzoon met een dubbel gevoel door de mixed zone, in gesprek met VoetbalPrimeur keek hij terug op de overwinning en vooruit naar de komende weken. "We moesten ons eigen spel spelen, maar het ging moeilijk. Toch hebben we niets weggegeven en hebben we ons doel bereikt."

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Jozefzoon in het veld, als vervanger van Zakaria Bakkali - die kort daarvoor de 0-2 op zijn naam had gezet. Voorlopig is het een rol waar de buitenspeler genoegen mee moet nemen, de rol als invaller. "In de voorbereiding heb ik geen wedstrijd kunnen spelen, omdat ik last had van mijn knie. Ik ben nu twee weken fit en moet wachten op mijn kans in de basis. Of dit dan ook een kans was? Ja, natuurlijk. Iedere keer dat je speeltijd krijgt is het een kans."

Jozefzoon is gretig en vastberaden om zich te bewijzen in Eindhoven, daarom was er woensdag ook niet alleen ruimte voor een glimlach. Oog in oog met Zulte-doelman Sammy Bossut moest de jeugdinternational zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Blij was hij met de zege en de plaatsing voor de volgende ronde, maar balen deed hij ook. "Ja, dat is een persoonlijk iets. Winnen is natuurlijk het belangrijkste, maar als je dan de kans krijgt wil je ook iets laten zien. En zo'n kans in de wedstrijd wil je dan ook afmaken."

De kans om 'zichzelf te laten zien' komt er mogelijk weer twee keer tegen een tegenstander van naam. Vrijdagmiddag weet PSV of AC Milan, Arsenal, Schalke 04, Olympique Lyon of Zenit Sint-Petersburg over twee duels verslagen moet worden voor een plek in de groepsfase van de Champions League. "Ik heb geen voorkeur", sluit Jozefzoon het gesprek met een grote glimlach af. Hij kijkt uit naar de wedstrijden tegen de grote ploegen. "Het is onze jonge ploeg zonder ervaring tegen een ploeg vol ervaren jongens. Dat is alleen maar goed en mooi."