V.d. Heijden: Mooi seizoen zo niet veel waard

V.d. Heijden: "Mooi seizoen zo niet veel waard"

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2013 om 00:26vr 09-08-2013 om 00:26

Wouter Quint
ARNHEM

"We waren de bovenliggende partij en hadden nooit mogen verliezen", vertelde de balende verdediger na afloop van de met 1-2 verloren return in de Europa League. "We hebben de hele wedstrijd geloofd in de gelijkmaker. We creëerden niet veel, maar controleerden wel. Nadat een speler van hen rood kreeg, speelden we Petrolul in de kaart door veel lange ballen te spelen."

"Het publiek ging morren, omdat we af en toe iets de bal wat langer vasthielden. Maar dat was juist goed", stelt de Vitessenaar. "Als we nog dertig minuten hadden gespeeld, hadden zij het niet volgehouden om achter ons aan te blijven rennen. Maar wij gingen te opportunistisch spelen, je hebt wel gezien dat daar niet onze kracht ligt. Toen die vrije trap erin ging, wist ik: nu is het klaar."

"We hadden ons hier heel veel van voorgesteld. We wilden de groepsfase halen en mooie wedstrijden spelen in heel Europa. Europese ervaring is goed voor de ontwikkeling van de spelers en de club. Dat laten we schieten. Ik denk dat wij tegen Petrolul de favoriet waren. We hebben het onnodig weggegeven. Zij kregen twee of drie kansen en scoorden twee keer. Dit is een zware domper. Het mooie vorige seizoen is zo niet veel waard geweest. De droom spat uiteen. Dat is gewoon klote."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws