Matavz: Ik wil de eerste spits van PSV worden
"Dit seizoen moet dat lukken"

Matavz: "Ik wil de eerste spits van PSV worden"

09-08-2013 09:27
17

"Bij een topclub heb je nu eenmaal veel concurrentie", stelt Matavz dan ook in Metro. "Vorig jaar speelde Jeremain Lens of ik in de spits en diende Jürgen zich ook al aan. Dit seizoen zal het, na het vertrek van Jeremain, tussen ons tweeën gaan."

Tegen Zulte maakte Matavz de openingstreffer en bediende hij Adam Maher bij de 0-3, maar ook liet hij een paar grote kansen liggen. "Ik weet niet of mijn optreden tegen Zulte voldoende is voor een basisplek komende wedstrijd tegen NEC, dat moet je de trainer vragen", aldus Matavz, die de gemiste kansen niet wil wijten aan een vast ritme. "Misschien dat een spits, meer nog dan een andere veldspeler, gebaat is bij wedstrijdritme, maar die ballen hadden er gewoon in gemoeten."

Een vertrek uit Eindhoven ligt niet voor de hand, al was er volgens technisch manager Marcel Brands deze zomer interesse voor Matavz. "Ik heb het ook gelezen. Benfica en Napoli werden genoemd, maar van mijn zaakwaarnemer heb ik nooit wat gehoord. Ik heb met hem de afspraak dat hij alleen iets moet melden als er een club concreet is. Tot dusverre is dat niet het geval geweest."

"Ik wil eerst de eerste spits van PSV worden", vervolgt hij ambitieus. "Ik werk hiervoor heel hard. Dit seizoen moet dat lukken, dat is wel een doel dat ik mezelf heb gesteld. Het is heel simpel: een spits wordt afgerekend op zijn goals. Ik moet dus veel doelpunten gaan maken. Hopelijk krijg ik daar tegen NEC de kans voor."