Verbolgen Metalist vecht uitsluiting aan bij CAS
Club wil gewoon aan CL deelnemen

Verbolgen Metalist vecht uitsluiting aan bij CAS

14-08-2013 15:52

Metalist is volgens de UEFA schuldig bevonden aan matchfixing. Een wedstrijd in 2008 zou bewust zijn beïnvloed door de beleidsbepalers van de club. Het betekent dat Metalist, dat in de play-offs van de Champions League is gekoppeld aan Schalke 04, deelname aan het kampioenenbal zo goed als zeker kan vergeten.

Dat weigert de club echter te doen, zegt vice-voorzitter Kostyantyn Pyvovarov. "Het is spijtig dat de UEFA deze straf heeft opgelegd. We zijn het er niet me eens en daarom gaan we in beroep bij het CAS in Lausanne", aldus de preses.

De verkochte wedstrijd zou in 2008 hebben plaatsgevonden. Pyvovarov vindt het belachelijk dat de club vijf jaar later de rekening krijgt gepresenteerd. "Het duel dat omgekocht zou zijn vond plaats onder het bewind van de oude eigenaren. Daarnaast heeft Metalist plaatsing voor de voorronde van de Champions League eerlijk afgedwongen. De club en de fans verdienen het om aan de grootste Europese competitie deel te nemen. Ik verzeker de fans dat we de belangen van de club op alle mogelijke manieren gaan beschermen."