Invallers gidsen Dortmund langs Braunschweig
Reus en Hofmann scoren voor winnende ploeg

18-08-2013 19:33

Het Duitse talent Jonas Hofmann was de grote man. De 21-jarige middenvelder brak de wedstrijd een kwartier voor tijd open met een knap doelpunt. In de slotfase verdiende Hofmann een strafschop, die door Marco Reus werd benut: 2-1.

Hofmann was halverwege de tweede helft in het veld gekomen voor Pierre-Emerick Aubameyang (foto), vorige week met drie doelpunten nog belangrijk tegen FC Augsburg (0-4). Het talent van Dortmund had weinig tijd nodig om in het volgepakte Signal Iduna Park zijn waarde te bewijzen.

Eerst scoorde hij na een vlotte combinatie met Mats Hummels, enkele minuten later werd Hofmann neergelegd in het strafschopgebied, waarna Reus scoorde. Het gepromoveerde Eintracht Braunschweig kwam nog terug via Kevin Kratz, maar verder liet Dortmund het niet komen. Met zes punten en een doelsaldo van 6-1 gaat BVB aan kop in de Bundesliga.