Park: Lee en ik zijn vrienden voor het leven
Zuid-Koreanen hielpen elkaar in PSV-periode

Park: "Lee en ik zijn vrienden voor het leven"

24-08-2013 14:29

"Dat eerste jaar was de zwaarste tijd uit mijn leven. Na die donkere periode wist ik dat ik bij elke club in de wereld kon overleven. Natuurlijk zou ik nooit meer zoiets mee willen maken, maar het heeft er wel aan bijgedragen dat ik een goede speler ben geworden", aldus Park tegen De Telegraaf. "Die zware tijd heeft me zo sterk gemaakt, dat ik het ook in de Premier League heb gered."

De toenmalige PSV-trainer Guus Hiddink, Lee en zijn vader en moeder sleepten Park door de moeilijke tijd heen. "Ik ben Hiddink dankbaar, dat hij vertrouwen in me is blijven houden. Young-Pyo Lee is nog altijd een vriend van me. Hij is nu in Vancouver. Voordat ik terugkeerde bij PSV, heb ik nog met hem gebeld om te vertellen, dat ik weer naar Eindhoven ging. We zijn vrienden voor het leven."

Ook zijn ouders, die om en om drie maanden in Eindhoven leefden om hun zoon bij te staan, verkeren ook nog  in goede gezondheid. “Met mijn ouders gaat het goed. Ze leven weer in Zuid-Korea en komen me binnenkort opzoeken in Eindhoven", aldus Park. Zijn vader groeide in 2005 uit tot een tv-fenomeen, omdat hij elke dag met zijn fiets op de Herdgang te vinden was.