Höcher: Geen wraakgevoelens richting ADO

Höcher: "Geen wraakgevoelens richting ADO"

26-08-2013 08:42
1

Gino Ninaber
Den Haag

Het duel in het Kyocera Stadion ging een half uur lang gelijk op, maar na een voorzet van Höcher en een kopdoelpunt van Kees Luijckx was het verzet van de thuisploeg snel gebroken. "Niet alleen de doelpunten maakte het verschil, het spel ook", blikt Höcher in gesprek met VoetbalPrimeur terug. "De eerste twintig minuten hadden wij het moeilijk, maar daarna kregen wij in die fase ook wat uitbraakmogelijkheden. Ik denk dat het keerpunt echt de 0-1 is geweest. Daarna zijn we niet meer in de moeilijkheden geweest."

Voor Höcher was de ruime overwinning geen wraak richting zijn oude club. Slechts zeven wedstrijden speelde hij in het shirt van ADO Den Haag, maar hij verwijt niemand iets. "Het is totaal geen wraak. Er wordt vaak gevraagd of ik wraak neem op bepaalde oude clubs, maar ik heb het in Den Haag gewoon prima naar mijn zin gehad. Alleen sta ik nu onder contract bij Roda en met die club wil ik zo goed mogelijk presteren en dat is in deze wedstrijd wel redelijk goed gelukt denk ik."

Dat het bij ADO Den Haag niet helemaal is gelukt heeft volgens de rechterspits verschillende oorzaken. "Ik denk dat we op dat moment gewoon een heel sterk elftal hadden en ik niet echt mijn draai heb kunnen vinden in het team. Van daaruit maakt de trainer keuzes en dan beland je op de bank. Destijds hebben we in de winterstop gezeten en bleek een verhuur aan Willem II de beste optie. Die club heeft mij toen direct definitief overgenomen. ADO is daarin heel coulant geweest naar mij."

Höcher deed met zijn transfer naar Willem II een stapje terug om er vervolgens twee vooruit te zetten. "Samen met het seizoen bij ADO Den Haag is dit waarschijnlijk het sterkste team waar ik ooit deel van heb uitgemaakt. Het is natuurlijk lastig vergelijken, omdat je met een tijd meegaat waarin voetballers steeds beter worden, maar net als ADO Den Haag destijds kan ook Roda JC dit jaar iets moois neerzetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie