Oud-NAC’er Idabdelhay naar AEL Limassol
"Beste jaren van mijn carrière moeten nog volgen"

Oud-NAC’er Idabdelhay naar AEL Limassol

30-08-2013 20:06

De 25-jarige in Bergen op Zoom geboren speler leek te verkassen naar Tunesië. "Ik werd samen met mijn zaakwaarnemers Kevin Olivieira en Serkan Kulup uitgenodigd om op bezoek te gaan bij Club Africain. De schriftelijke afspraken kwam men echter niet na waardoor wij weer terugvlogen naar Nederland. Dat was zeer teleurstellend omdat ik graag met Adrie Koster, de hoofdtrainer van de Tunesische club, samen had willen werken", aldus de aanvaller tegenover VoetbalPrimeur.

Kort na te zijn teruggekeerd in Nederland kwam AEL Limassol in beeld. “Direct na aankomst kwamen mijn zaakwaarnemers al met andere opties. Een daarvan was Cyprus waar AEL direct concreet was.  Hier was echt alles perfect geregeld, de klap van het mislukken van de overstap Tunesië kon ik daardoor snel vergeten. Ik kon een contract tekenen voor twee seizoenen met daarin opgenomen een optie voor één jaar extra,  ik kijk er erg naar uit om mij hier te vestigen."

Idabdelhay is vanzelfsprekend enthousiast over zijn nieuwe club. "Het is een grote club in Cyprus dat ook nog eens bijna ieder jaar deel mag nemen aan de Europa League. Ik ben nu 25 en de beste jaren van mijn carrière moeten nog komen. Ik krijg hier de tijd om mij van mijn beste kant te laten zien."

Idabdelhay maakte zijn debuut in het professionele voetbal op 26 september 2007 in dienst van NAC Breda in een bekerduel met Jong Stormvogels/Telstar. Hij kwam na zijn periode in Breda uit voor onder andere RKC Waalwijk, VFL Osnabrück en FC Dordrecht.