Ongeslagen Besiktas trotse koploper in Turkije
Besiktas enige club in Süper Lig zonder puntverlies

01-09-2013 22:10

Karabukspor, met Boy Waterman onder de lat, won zondag met 1-0 van Gençlerbirligi. Dirk Kuijt had zaterdag een groot aandeel in de 5-2 zege van Fenerbahçe op Sivasspor. De Nederlandse aanvaller nam de eerste en de derde treffer voor zijn rekening in de eerste helft. Ook Bruno Alves scoorde voor de rust voor Fenerbahçe.

In de tweede helft waren Pierre Webo en Alper Potuk trefzeker voor de Fenerbahçe. De doelpunten van Sivasspor, waar de Braziliaan Roberto Carlos trainer is, kwamen van Aatif Chahechouhe en Cicinho.

Elazigspor, waar Trond Sollied trainer is en de Nederlander Deniz Aslan in de basis stond, had zaterdag weinig moeite met Kayserispor. Tegen de ploeg van Diego Biseswar, die na een uur werd gewisseld, werd met 3-1 gewonnen.

Babel en Malki succesvol; Sneijder doelpuntloos gelijk
Ryan Babel bezorgde zijn Turkse club Kasimpasa vrijdagavond de zege in de uitwedstrijd tegen Konyaspor. De oud-Ajacied maakte vlak voor het eindsignaal de winnende treffer: 1-2.

De thuisclub leidde sinds de vijfde minuut. Die voorsprong hield vijf kwartier, de rust niet meegeteld, stand. De Serviër Sanharib Malki, overgenomen van Roda JC, maakte gelijk. Bij Kasimpasa, getraind door de Georgiër Shota Arveladze, speelde behalve Babel ook verdediger Ryan Donk de hele wedstrijd.

Wesley Sneijder slaagde er niet Galatasaray voorbij Eskisehirspor te loodsen. Het duel eindigde teleurstellend in 0-0. Het was al het tweede gelijkspel van de titelverdediger in het nog prille seizoen in de Süper Lig.