Van Gaal haalt Sneijder toch bij Oranje
Spelmaker vervangt Wijnaldum voor WK-kwalificatieduels

Van Gaal haalt Sneijder toch bij Oranje

02-09-2013 17:23
14

Sneijder is als vervanger van Georginio Wijnaldum opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels van Oranje met Estland en Andorra. Vrijdag ontbrak de middenvelder van Galatasaray nog in de Oranje-selectie, omdat Van Gaal hem nog niet fit genoeg achtte voor een rentree in de nationale ploeg.

"Wesley is op de weg terug, maar om echt fit te worden heb je zeven weken nodig", zei de bondscoach toen. "Ik help Wesley er nu ook niet mee om hem bij het Nederlands elftal te halen. Hij moet nu goed bij zijn club trainen en helemaal fit worden. In balbezit is hij al 'spritzig', maar bij balverlies kan het beter."

Na het wegvallen van Wijnaldum ziet de bondscoach geen betere vervanger dan Sneijder, die dit seizoen vooralsnog een gretige indruk bij Galatasaray maakt. Hij had er ook voor kunnen kiezen om Marco van Ginkel of Adam Maher weg te halen bij Jong Oranje, dat zich op dit moment voorbereidt op de duels in de EK-kwalificatie tegen Jong Schotland en Jong Luxemburg.

Oranje speelt vrijdag 6 september in de A. Le Coq Arena in Tallinn tegen Estland. Vier dagen later staat in het Estadi Comunal in Andorra la Vella het treffen met Andorra op het programma. Beide duels beginnen om 20.30 uur Nederlandse tijd.