Groep B: Denemarken mag weer dromen van WK
Italianen blijven foutloos in kwalificatiereeks

06-09-2013 22:38

Leon Andreasen was al na twee minuten spelen verantwoordelijk voor de openingstreffer (0-1) Nog voor de pauze kwam Malta op gelijke hoogte door een doelpunt van Clayton Failla (1-1).

In de beginfase van de tweede helft kwam Denemarken wederom op voorsprong. Een inzet van Christian Eriksen kwam  terecht op de lat en verdween vervolgens in het doel nadat de bal in aanraking kwam met de rug van Ryan Camilleri.

Italië wint weer
Italië heeft dankzij een minimale zege op Bulgarije (1-0) een maximaal resultaat in de WK-kwalificatie. De Italianen staan nu zeven punten los van de Bulgaren, de nummer twee in poule B, en zijn daardoor vrijwel zeker van de groepswinst.

Alberto Gilardino maakte in Palermo in de 38e minuut de enige treffer. Bulgarije blijft door de nederlaag op tien punten steken en wordt belaagd door Denemarken, Armenië en Tsjechië, die allemaal negen punten hebben. Tsjechië verloor eerder op de dag verrassend in eigen huis met 2-1 van Armenië.