ECA-awards naar Bayern, Borussia, Genk en Juve
Bayern München een jaar lang 'beste club van Europa'

ECA-awards naar Bayern, Borussia, Genk en Juve

10-09-2013 10:54

De ECA Awards worden sinds 2010 uitgereikt in vier verschillende categorieën. De meest prestigieuze titel viel Bayern München ten deel. De Duitse club mag zich een jaar lang de beste club van Europa noemen. Verrassend is de uitverkiezing van Bayern München niet. De club won afgelopen seizoen de Duitse landstitel, de Champions League en de nationale beker. Onlangs sleepte Bayern ook de Europese Super Cup in de wacht.

De award voor de grootste sportieve progressie ging naar Borussia Dortmund. De club eindigde afgelopen seizoen op een tweede plek in de Bundesliga, achter Bayern München. Datzelfde Bayern was in de finale van de Champions League te sterk voor Dortmund, dat 'de poule des doods' met Real Madrid, Manchester City en Ajax als groepswinnaar afsloot. De goede prestaties in de Champions League hebben Dortmund flink doen stijgen op de Europese clubranking.

Ook het Racing Genk van trainer Mario Been viel in de prijzen. Die club organiseerde in de ogen van de ECA het beste maatschappelijke project, de 'FRZA! Welfare Cup'. Het project is bedoeld om kinderen die in weeshuizen woonachtig zijn de kans te geven zich even voetballer te voelen. Het Italiaanse Juventus kreeg de prijs voor de beste jeugdopleiding en begeleiding van jonge talenten uitgereikt.