Matchwinner Van Persie: Nu toewerken naar WK
Spits wijst Oranje met twee doelpunten de weg

Matchwinner Van Persie: "Nu toewerken naar WK"

10-09-2013 22:31
2

Voor rust kwam Nederland niet tot scoren, maar twee snelle goals van Van Persie bezorgde de ploeg van bondscoach Louis van Gaal alsnog drie punten. "Het was best moeizaam", reageerde de aanvaller van Manchester United na afloop tegenover SBS. "In de eerste helft was het lastig om kansen te creëren. Het was niet best. In de tweede helft maken we twee snelle goals en daarna was het eigenlijk klaar."

Dat Andorra zich defensief opstelde, maakte het volgens Van Persie lange tijd lastig voor Oranje. "Die jongens stonden met acht man achterin en bovendien hadden ze een goede keeper", aldus de spits. "Die jongens doen wat ze kunnen. Of ik het erg vond dat ze af en toe een tikkie uitdeelde? Nee, dat zou ik zelf ook doen als ik hun schoenen stond."

Dankzij de nederlaag van Roemenië tegen Turkije (0-2) is Nederland nu al geplaatst voor het WK. "Dat was stap één, nu gaan we ons toewerken naar het WK. Iedereen moet fit zijn en hard voor elkaar werken. Dat is de enige kans om het daar goed te gaan doen."