Argentinië plaatst zich met ruime zege voor WK
Colombia vergeet in eigen huis WK-ticket veilig te stellen tegen Uruguay

11-09-2013 07:15
2

Lionel Messi opende na twaalf minuten de score voor Argentinië, de sterspeler van FC Barcelona opende de score vanuit een strafschop. Zes minuten later trok Paraguay de stand gelijk via Jose Nunez, die profiteerde van een fout van voormalig AZ-goalie Sergio Romero. Na ruim een half uur spelen was het Sergio Aguero die de Argentijnen op aangeven van Messi weer op voorsprong wist te zetten.

Binnen tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist. Angel Di Maria en Messi - weer uit een strafschop - tilden de stand kort na de hervatting naar 1-4. Via Roque Santa Cruz kwam Paraguay nog terug tot 2-4, maar het slotakkoord was aan Maxi Rodriguez. Door de 2-5 zege staat Argentinië na veertien wedstrijden op 29 punten en is het niet meer in te halen door nummer vijf Uruguay. De eerste vier plaatsen zich in Zuid-Amerika rechtstreeks voor het WK op het eigen continent.

Uruguay won zelf met 2-0 van Colombia, waardoor de halve finalist van het WK 2010 nog altijd uitzicht heeft op rechtstreekse plaatsing. Edinson Cavani en Cristian Stuani zorgden met goals in het laatste kwartier voor de overwinning. Uruguay staat nu gelijk in punten met Ecuador, met nog twee duels te spelen. Colombia had zich ook kunnen verzekeren van een WK-ticket, de nummer twee op de ranglijst is echter wel zeker van een plek in de play-offs. De nummer vijf van Zuid-Amerika strijdt in november met Jordanië om een WK-ticket.