Verenigde Staten en Costa Rica zeker van WK 2014
Honduras heeft beste papieren voor derde WK-ticket in de Noord- en Midden-Amerikaanse zone

11-09-2013 07:28

De Verenigde Staten won met 2-0 van Mexico door doelpunten van Eddie Johnson en Landon Donovan. De doelpunten vielen in het Columbus Crew Stadium in de tweede helft. Door de overwinning staat de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann na acht wedstrijden op zestien punten, acht meer dan nummer vier Panama. De eerste drie landen in de finalepoule van de Noord- en Midden-Amerikaanse zone plaatsen zich voor het WK, met nog twee duels te gaan is 'Team USA' dan ook zeker van een ticket naar het WK.

Ook Costa Rica kan het hotel gaan boeken in Brazilië. Op bezoek in Jamaica leek het een kwartier voor tijd de zege binnen te slepen door een doelpunt van Randall Brenes, in de blessuretijd maakte Jamaica via Jermaine Anderson de gelijkmaker. Voor Costa Rica maakte het niet veel uit. Na acht wedstrijden heeft men vijftien punten, waardoor het niet meer in te halen is door de huidige nummer vier.

Honduras bezet momenteel de derde plek die recht geeft op een WK-ticket. In een onderlinge ontmoeting met Panama kwam het in eigen huis echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Panama staat momenteel vierde, die plek geeft recht op een play-off met Nieuw-Zeeland. Mexico heeft met nog twee duels te gaan eveneens acht punten. Jamaica staat laatste met vier punten uit acht duels. Op 11 oktober speelt Mexico thuis tegen Panama, 15 oktober worden de laatste groepswedstrijden gespeeld.