De Boer: Moeten nog steeds kampioen worden
"Had Ola John er graag bij gehad"

De Boer: "Moeten nog steeds kampioen worden"

13-09-2013 13:50
6

Met het vertrek van Toby Alderweireld en Christian Eriksen en de komst van Lerin Duarte lijkt Ajax er niet sterker op te zijn geworden. "Maar we moeten nog steeds kampioen worden. We hebben nog steeds veel kwaliteit in de selectie", zei De Boer vrijdag op een persconferentie. "In de Champions League moeten we voor de derde plek vechten. Als we in goede vorm zijn zelfs voor de tweede plek."

Evengoed probeerde Ajax op de slotdag van de transfermarkt een buitenspeler te halen. "We waren heel ver met Ola John, het was eigenlijk al in kannen en kruiken. Maar toen gebeurde er iets wat je niet verwacht, dat er opeens twee zwaar geblesseerden op zijn positie zijn bij Benfica. Toen mocht hij niet meer weg. Heel jammer, want we hadden hem goed kunnen gebruiken. In welke rol? Als rechts- of linksbuiten."

Ook Elia was nog in beeld, maar die mocht niet weg van Werder Bremen. De Boer vindt niet dat Ajax paniekerig heeft gehandeld door alles last-minute te willen regelen. "Nee, wij gaan heel zorgvuldig te werk. Kijk, ik had Ola John er graag bij gehad. Maar ik ben er wel van overtuigd dat we geen andere speler hadden kunnen halen die ook van toegevoegde waarde zou zijn."

Met Duarte haalde Ajax in ieder geval versterking voor het middenveld. De van Heracles Almelo overgekomen speler trainde de afgelopen anderhalve week al mee. "Je zag voor hem dat het aanpoten was. Aan het niveau, maar ook aan het ritme dat wij eisen. Maar je ziet dat hij daar goed van herstelt en het snel oppakt. Hij maakt een hele goede indruk."