Boilesen helemaal terug na strafwerk in krachthonk
Ajacied: "Natuurlijk wil ik graag een basisplaats"

Boilesen helemaal terug na strafwerk in krachthonk

14-09-2013 10:17
3

Boilesen was op een gegeven moment helemaal klaar met de sesses in het krachthonk. "Alsof jij strafwerk maakt terwijl je vriendjes buiten voetballen. Kijk, ik wist dat ik weer fit zou worden, maar de vraag was wanneer. Het duurde en het duurde. Elke dag werd ik ongeduldiger. Gelukkig bleef de trainer vertrouwen in me houden. Dat deed me goed."

De 21-jarige Deen geeft zichzelf nu een halfjaar om op te bouwen. Hij weet namelijk ook dat Daley Blind het goed heeft gedaan. "Natuurlijk wil ik graag een basisplaats, maar mijn concurrent Daley heeft het afgelopen seizoen heel goed gedaan. Zo eerlijk moet ik zijn. Misschien dat we ooit samen kunnen spelen, want ik kan ook op een andere positie uit de voeten. Links in het centrum, ja."

Champions League-hymne
Voordeel voor Boilesen is dat Ajax de komende maanden ook actief is in de Champions League. Het zijn extra wedstrijden tegen drie schitterende tegenstanders. "Barcelona, AC Milan en Celtic; de namen zeggen al genoeg. We gaan het zwaar krijgen, maar het blijven zes mooie wedstrijden."

"Zelfs als we woensdag met 3-0 van Barcelona zouden verliezen. Als we onszelf in de spiegel kunnen aankijken en kunnen zeggen dat we er alles aan hebben gedaan, is het goed", aldus het talent, die de uitwedstrijd bij Barcelona het mooiste vindt. "Maar ik heb ook zin in de trip naar Schotland."

"Celtic heeft een geweldig stadion en de supporters zijn bloedfanatiek daar. Ik heb altijd iets gehad met die club. Sowieso is elke wedstrijd in de Champions League bijzonder. Alleen al door de hymne, die ik als kind al hoorde. Geweldig. Maar vaak besef je pas na afloop hoe bijzonder het was, want op het veld ben je vooral geconcentreerd. Dan kun je niet met open mond om je heen gaan staren."