Wijnaldum: Ik vind dat het goed gaat met PSV
Captain kijkt uit naar zware reeks Eindhovenaren

Wijnaldum: "Ik vind dat het goed gaat met PSV"

16-09-2013 20:25
15

Wouter Quint
ENSCHEDE

PSV treft in de komende periode onder meer Ludogorets, Ajax en AZ. Een zware reeks, maar daar deinst Wijnaldum niet voor terug. "Ik vind het juist leuk", vertelt de geboren Rotterdammer in gesprek met VoetbalPrimeur. "Als voetballer wil je elke week topwedstrijden spelen. Nu krijgen we er de kans voor. Daar moeten we van genieten en een goed resultaat zien te boeken."

De middenvelder ziet niet op tegen de extra fysieke belasting van de komende midweekse verplichtingen. "Ik ben er wel aan gewend. Ik was een paar wedstrijden moe, omdat ik echt alles gespeeld had. Uit tegen Heracles Almelo ging ik eruit, omdat ik last van mijn enkel had. Daarna heb ik alles gespeeld. Dat voelde ik wel. Daarom heb ik me ook afgemeld bij het Nederlands elftal. Mijn enkel heeft rust gekregen, dat heeft me wel geholpen."

Perfectioneren
De middenvelder was tevreden met het punt dat uit tegen FC Twente (2-2) werd gepakt. "Je kon tegen FC Twente zien dat we onder de druk uit kunnen voetballen, dat is positief. Dat moeten we zo houden en proberen te perfectioneren", aldus Wijnaldum. "Bij vlagen vond ik het goed gaan. Ik ben tevreden met het gelijkspel, vooral omdat we twee keer zijn teruggekomen van een achterstand. Op sommige momenten had er wel wat meer in gezeten. De kansen die je dan krijgt, moet je afmaken."

Eén van die kansen kreeg Wijnaldum vlak na zijn doelpunt. "Het was een moeilijke kans. Ik moest snel handelen. Ik schoot, maar de bal ging hoog over. Die goal van mij was een fout van hen. De tweede goal van FC Twente was een fout van ons. Van dergelijke momenten moet je het hebben in zo’n wedstrijd, waarin beide ploegen goed spelen. FC Twente is, net als wij, goed begonnen. Het blijft natuurlijk een concurrent in de titelstrijd. Het ligt dicht bij elkaar, bovendien is het seizoen pas net van start gegaan."