Verhoek: Ze klappen gewoon voor de tegenstander
Spits van Sankt Pauli: "Uniek, dat maak je echt nergens mee"

Verhoek: "Ze klappen gewoon voor de tegenstander"

19-09-2013 11:59

Verhoek trof inmiddels vier keer doel in zeven duels in de 2. Bundesliga. "Ik had drie keer in uitwedstrijden gescoord. Maar nu een doelpunt in ons eigen Millerntor. Ik kan bijna niet omschrijven hoe mooi dat was. Ik ben blij voor die mensen hier, man", vertelt de aanvaller tegen het Algemeen Dagblad.

Sankt Pauli is de club van de linkse antifascisten, die zich afficheren als rebels en een piratenvlag met doodshoofd als symbool hebben. Het stadion ligt op een steenworp van de Reeperbahn, de rosse buurt van Hamburg. "Maar de Reeperbahn is voor de supporters hoor, niet voor ons", lacht Verhoek.

'Onwijs onder de indruk'
Vorig seizoen, toen Verhoek op huurbasis voor FSV Frankfurt speelde, ondervond hij al hoe spelen in Millerntor was. "We verloren met 3-0, maar ik was onwijs onder de indruk van de sfeer", zegt hij. "Dat gaat niet negentig minuten, maar 140 minuten achter elkaar door. Je hoort hier nooit een wanklank. Ze klappen ook gewoon voor de tegenstander. Uniek, dat maak je echt nergens mee."

Spijt valt dan ook niet terug te vinden bij Verhoek, die inmiddels ook in Hamburg woont. "Ik kom natuurlijk uit Den Haag en ben een echt stadsmens. Nou, dan zit je hier goed", geeft hij aan. Maar de fans en de beleving doen toch het meeste voor Verhoek. "Als wij een uitwedstrijd hebben waarvoor de supporters zeshonderd kilometer moeten reizen, komen ze nog met een mannetje of drie- à vierduizend. Dat zegt echt alles."