Eerste misstap FC Porto, Benfica wint wel
Benfica verkleint gat met koploper tot drie punten

22-09-2013 23:32

Licá opende na 25 minuten de score voor FC Porto. Uit een strafschop van Evandro werd het tien minuten later gelijk. Jackson Martínez zette de bezoekers halverwege het tweede bedrijf opnieuw op voorsprong, maar FC Porto wist die marge niet vast te houden. Luis Leal maakte een kwartier voor het eindsignaal de 2-2.

Benfica boekte een minimale zege bij Vitória Guimarães. Zeventien minuten voor tijd maakte Marco Matias een eigen doelpunt, na een schot van Óscar Cardozo (foto) aan te hebben geraakt. De thuisploeg speelde overigens een half uur met tien man, nadat David Addy zijn tweede gele kaart had gekregen.

FC Porto gaat met dertien punten uit vijf wedstrijden aan kop in Portugal. Sporting Braga is tweede met een punt achterstand. Daarna volgen Sporting Portugal met elf punten en Benfica met tien punten.