Valentijn: 'Harkemase Boys niet kansloos tegen NEC'
"Het blijft bekervoetbal"

Valentijn: 'Harkemase Boys niet kansloos tegen NEC'

24-09-2013 18:20

“De wedstrijd tegen NEC leeft enorm bij de club, maar ook in de gemeente Harkema en de plaatsen
daar omheen. Voor de club en het team zijn dit de extraatjes, de competitie blijft echter wel het belangrijkste. Het was daarom jammer dat we in de aanloop naar deze wedstrijd ongelukkig verloren van WHC", aldus Valentijn tegenover VoetbalPrimeur.

Wachten op fouten NEC
De verdediger weet wie de favoriet is dinsdagavond, maar sluit een goede prestatie van zijn club zeker niet uit. "De kans is klein dat we de wedstrijd tegen NEC winnen. Toch zie ik wel kansen tegen deze ploeg als iedereen van ons team het niveau weet te halen of iets boven zichzelf uit weet te stijgen. Als we compact kunnen spelen en wachten op fouten van NEC weet je maar nooit wat er kan gebeuren. Het blijft bekervoetbal en het kan met onze fanatieke aanhang spoken op De Bosk."

Amateurclub live te volgen
Harkemase Boys laat de bekerwedstrijd zeker niet ongemerkt voorbijgaan.  "De wedstrijd is live op tv te zien en als je dan ziet wat er allemaal geregeld moet worden is dat echt een werk. Iedereen rondom de club is druk bezig geweest om alles vlekkeloos te laten verlopen. We spelen dinsdagavond in speciale shirts en verder zijn er onder andere sjaals te koop met daarop de logo's van onze club en NEC."

Hoofdklasse
De competitie blijft echter voor Valentijn en zijn ploeggenoten prioriteit nummer één. “We zijn sterk begonnen met twee overwinningen tegen DETO en Staphorst. We hebben dit jaar een sterk team en kregen er in vergelijking met het vorige seizoen ook nog eens goede nieuwe spelers bij. We hopen bovenin mee te blijven draaien, de doelstelling is om bij de eerste vijf ploegen te eindigen en dat moet mogelijk zijn met deze selectie.”

Van linksback naar centrale verdediger
Valentijn (25) kwam in het verleden onder andere uit voor het Finse Atlantis en Be Quick 1887. Dit seizoen is hij bij Harkemase Boys een van de centrale verdedigers. “Over mijn persoonlijke prestaties ben ik ook tevreden. Na vijf maanden blessureleed ben ik weer twee maanden fit, maar nog niet helemaal terug op mijn oude niveau. Er valt nog veel te halen in de komende maanden. Ik speel dit seizoen niet op de positie van linksback, maar centraal achterin samen met Robin Huisman de Jong. Dat was wennen, maar het gaat steeds beter. We vormen een sterk duo.”