Juventus boekt nipte zege op AC Milan
Titelhouder behoudt aansluiting in Serie A

06-10-2013 22:45

AC Milan kende een droomstart. Sulley Muntari opende al na negentien seconden de score. Een schot van Antonio Nocerino werd uiteindelijk een assist voor het doelpunt van de middenvelder, die Gianluigi Buffon verraste in de lange hoek. Het betekende voorlopig de snelste Serie A-treffer van dit seizoen. Juventus zette zich snel over de tegenslag heen en kreeg kansen via Fabio Quagliarella, Kwadwo Asamoah en Giorgi Chiellini, die de mogelijkheden onbenut lieten. Andrea Pirlo schoot na een kwartier wél raak uit een vrije trap. Dat was mede te danken aan doelman Christian Abbiati, die niet goed gepositioneerd stond.

Na rust kwam de regerend landskampioen op voorsprong tegen de middenmoter uit Milaan. Invaller Sebastian Giovinco stond amper een minuut op het veld toen hij halverwege de tweede helft het net wist te vinden. Vijf minuten later kreeg AC Milan een nieuwe domper te verwerken. Philippe Mexès kreeg een eerste gele kaart vanwege een overtreding op Giovinco. De Fransman protesteerde vervolgens bij de scheidsrechter, die hem daarvoor bestrafte met een tweede gele prent. Een minuut later was Juventus opnieuw trefzeker. Pirlo knalde een vrije trap op de lat. Giorgio Chiellini schoot uit de rebound raak met een volley: 3-1.

Muntari maakte nog de 3-2 na voorbereidend werk van Paul Pogba. Cristián Zapata kreeg in de blessuretijd na een hoekschop nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij kopte de bal naast. Juventus blijft derde in de Serie A met negentien punten uit zeven wedstrijden. Napoli is met hetzelfde puntentotaal en een beter doelsaldo tweede. AS Roma gaat met de volle winst uit zeven duels aan de leiding. AC Milan staat op een teleurstellende twaalfde plaats met acht punten.