Groep D: Turkije en Roemenië maken geen fout
Achtervolgers Oranje nog in race om tweede plaats

11-10-2013 22:30

Estland - Turkije
Nederland verspeelde eerder nog punten in Tallinn, maar Turkije kende een relatief eenvoudige avond bij Estland. De ploeg van bondscoach Fatih Terim kwamen na 22 minuten op voorsprong dankzij een treffer van Ümut Bülut. De middenvelder scoorde op aangeven van Caner Erkin. Vlak na rust bepaalde Galatasaray-spits Burak Yilmaz de eindstand op 0-2.

Andorra - Roemenië
Ook de Roemenen maakten geen fout. De Oost-Europeanen gingen op bezoek bij het nietige Andorra en boekten uiteindelijk een ruime overwinning. Claudiu Keseru was de enige speler die voor rust op het scorebord verscheen, maar Bogdan Stancu, Gabriël Torje (penalty) en Constantin Lazar bepaalden de eindstand in het tweede bedrijf op 0-4.

Turkije en Roemenië hebben na negen wedstrijden beiden zestien punten. De Turken staan op basis van het doelsaldo momenteel op de tweede plaats en krijgen dinsdag Nederland op bezoek in Istanbul. Bij een overwinning is de ploeg zeker van het WK. Bij elk ander resultaat is Turkije afhankelijk van het duel tussen Roemenië en Estland.