Kuyt: Sfeer en ambiance zullen vijandig zijn
"Ik denk niet dat de fans ons laten slapen"

Kuyt: "Sfeer en ambiance zullen vijandig zijn"

13-10-2013 10:09
8

"De sfeer en ambiance zullen denk ik zelfs vijandig zijn, maar ook dat is voor onze ploeg een goede ervaring. Turkije staat op z'n kop, ze zullen er alles aan doen om de play-offs te halen", aldus de aanvaller over het komende kwalificatieduel.

Kuyt verwacht dat de Turkse fans een poging zullen ondernemen om de nachtrust van de Oranje-internationals te verstoren. "Ik denk niet dat ze ons lekker zullen laten slapen. Het wordt mijn eerste Turkije - Nederland en ik kijk er erg naar uit. De sfeer zal in ieder geval heel mooi zijn."

Oranje was vrijdag veel te sterk voor Hongarije (8-1), een goed resultaat voor Turkije dat nu alleen nog met Roemenië strijdt om een ticket voor de play-offs. "Zij waren natuurlijk heel blij met ons resultaat tegen Hongarije. Ik had mijn Turkse ploeggenoten al beloofd dat we onze plicht zouden doen. Maar dat is het enige hoor, ze zullen het nu verder zelf moeten verdienen. Wij willen ook winnen om bij de bovenste zeven op de wereldranglijst te komen, daar gaan we voor."

Nederland won in de eerste kwalificatiewedstrijd in eigen land van Turkije (2-0). De uitspelende formatie maakte destijds een sterke indruk, maar verspeelde in de navolgende wedstrijden belangrijke punten. "We hebben toen allemaal kunnen zien dat ze best een goede ploeg hebben. Daarna is het een stuk minder gegaan, maar de laatste drie duels hebben ze allemaal gewonnen."