Assistent: Davids is echt een perfectionist
"Hij ziet periode bij Barnet als zelfontplooiing"

Assistent: "Davids is echt een perfectionist"

13-10-2013 20:26

"We hebben hem een platform gegeven om zich te ontwikkelen als coach", stelt de preses. "We werken om hem heen. Dat geeft hem ruimte om te werken aan zijn andere verplichtingen. Ik laat hem vrij om zelf aan de slag te gaan. Hij wil controle over alle voetbalgerelateerde zaken en die krijgt hij ook."

"Hij is echt een perfectionist", zegt jeugdvriend Ulrich Landvreugd, die bij Barnet assistent van Davids is. "Als je iets verkeerd doet, moet je het telkens opnieuw doen. In het verleden heb ik trainers meegemaakt die zeiden: 'Oké, volgende keer beter'. Maar bij Edgar moet het over. Hij wil spelers beter maken."

"De spelers leren van hem, maar hij leert zelf ook", denkt Landvreugd. "Vorig jaar heeft hij bewezen dat hij een team beter kan maken. Maar toen hij de mogelijkheid kreeg om hogerop te gaan, zei hij: 'Nee, ik ga nog niet'. Hij wil elk aspect van het werk als manager leren. Hij is hier voor de ervaring. Hij wist niet of hij het echt leuk zou vinden om manager te zijn. Maar hij is hier nog steeds, dus ik denk dat hij er van geniet."