Tiental NEC laat overwinning glippen in Almelo
Rode kaart Hemlein, debutant maakt gelijk

Tiental NEC laat overwinning glippen in Almelo

20-10-2013 14:22

De Duitser kreeg in die fase de tweede gele kaart van scheidsrechter Eric Braamhaar, na even zoveel stevige overtredingen. Dat terwijl het duel zo aardig was begonnen voor de formatie van trainer Anton Janssen. Al in de tweede minuut kopte Rens van Eijden de Nijmegenaren op voorsprong, na een voorzet van Oostenrijks international Jakob Jantscher. Voor NEC was het de eerste voorsprong in een uitduel sinds februari van dit jaar.

Wedden

Meer odds

Daarna drong vooral Heracles aan. Een aardig schot van Thomas Bruns ging net naast. Even later leek Kwame Quansah, na goed 'verlengen' van Mike te Wierik, de bal voor het inkoppen te hebben. De middenvelder slaagde er echter in de bal net naast het doel van Kalle Johnsson te laten belanden.

Met de komst van Matthew Amoah kwam er meteen na de hervatting meer dreiging in het spel van de thuisclub. Binnen enkele minuten kreeg de Ghanees twee mogelijkheden. Eenmaal kopte hij over, vervolgens zag hij de bal van de lijn gehaald. Het leek het begin van een stormloop, maar veel verder kwam de vaak slordig spelende thuisclub lange tijd niet.

Pas in de 87e minuut viel dan toch de 1-1. Invaller Jens Jurn Streutker scoorde op aangeven van Mikhail Rosheuvel.

Opvallend was dat Jeffrey Leiwakabessy voor het eerst sinds februari 2006 speelde voor NEC. Destijds deed hij dat tegen Vitesse (1-1). De 32-jarige verdediger zat zonder club, nadat zijn vorige werkgever VVV-Venlo zijn aflopende contract in de zomer van 2013 niet verlengde. De Nijmegenaren legden hem de afgelopen week voor de rest van het seizoen vast. Bij de thuisclub stond Jeroen Veldmate voor het eerste sinds augustus 2012 in de basis.

(ANP)