Martens op tien: Er wordt meer gevoetbald
Belgische aanvoerder blij met vertrouwen van Advocaat

Martens op tien: "Er wordt meer gevoetbald"

20-10-2013 19:53
3

Martens mocht voor het eerst dit seizoen als nummer tien starten. "Het was natuurlijk nog wat wennen. Maar met Celso Ortiz en Nemanja Gudelj om me heen zie je toch dat er meer gevoetbald wordt", zei Martens op de AZ-website. "We zijn eigenlijk het hele seizoen al op zoek naar wat het beste is voor het elftal."

"Ik vind het fijn voetballen nu ik op het middenveld sta", vervolgde de aanvoerder, die Aron Jóhannsson zondag twee keer in stelling bracht. "Maar ook als ik linksbuiten stond, had ik veel vrijheid om naar binnen te trekken. Het goede van is dat we best wat kansen hebben gecreëerd. Dat geeft vertrouwen."

Martens is blij met de terugkeer van Advocaat, die in het seizoen 2009/2010 ook al als tussenpaus fungeerde. "Het was voor mij heel herkenbaar. Hij deed veel dezelfde dingen als toen. Je kon meteen al zien dat Advocaat de groep op scherp heeft gezet. Hij kan heel goed een groep en individuen motiveren. Dat zal nodig zijn om de stap naar boven te zetten. Alleen de wisselvalligheid moet eruit."