Groep G: Atlético snel klaar met Austria
Spanjaarden stevenen af op laatste zestien

22-10-2013 22:44

Austria Wien - Atlético Madrid 0-3
Atlético leed afgelopen weekend haar eerste nederlaag in de Primera Dívision, maar de formatie van trainer Diego Simeone revancheerde zich op bezoek in Wenen. Binnen twintig minuten stelden de bezoekers veilig. Op aangeven van Filipe opende Raúl Garcia na zes minuten de score, waarna Diego Costa de marge niet veel later verdubbelde.

De Braziliaan, die ook in de belangstelling staat van de Spaanse nationale ploeg, bepaalde de eindstand in de tweede helft op 0-3. Voor Diego Costa was het alweer zijn twaalfde seizoenstreffer voor Atlético.

FC Porto - Zenit Sint-Petersburg 0-1
Porto kreeg al na zes minuten een flinke domper te verwerken, toen Hector Herrera binnen een minuut twee keer geel zag. Met tien man hielden de Portugezen lang stand, maar in de slotfase trok Zenit de overwiinning alsnog naar zich toe.

Op aangeven van de Braziliaan Hulk zorgde Alexandr Kerzhakov voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1. Atlético gaat met negen punten uit drie duels comfortabel aan de leiding in Groep G. Zenit volgt de Madrilenen met vier punten, terwijl Porto (drie) en Austria Wien (één) de derde en vierde plaats bezetten.