Ex-PSV'er Lee speelt nog één wedstrijd
Zuid-Koreaanse linksback stopt na komend weekend met voetballen

Ex-PSV'er Lee speelt nog één wedstrijd

23-10-2013 13:21
1

De 36-jarige Lee kwam in 2002 in het kielzog van trainer Guus Hiddink naar Eindhoven. De Achterhoeker had er net een succesvol WK met Zuid-Korea opzitten en voegde Lee en landgenoot Ji-Sung Park aan de selectie van PSV toe. De vleugelverdediger kwam daarna uit voor Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en Al-Hilal. Sinds 2012 voetbalt bij in de Major League Soccer.

"Het wordt de meest memorabele wedstrijd uit mijn leven", zei Lee over het treffen met Colorado Rapids, op de website van zijn huidige club. "Ik ben een blij mens. Ik heb zoveel geleerd in mijn carrière, veel meer dan ik verwacht had toen ik jong was. Dit is een geweldig moment om te stoppen, bij een fantastisch team en fantastische mensen. Ik speel nu 28 jaar voetbal, dus ik denk dat het tijd is om ermee op te houden."

De 127-voudig international won diverse prijzen in zijn loopbaan, waaronder twee keer de Eredivisie met PSV (2003 en 2005). In het seizoen 2004/05 reikten de Eindhovenaren tot de halve finale van de Champions League. In de eerste wedstrijd tegen AC Milan verloor PSV met 2-0, maar in het thuisduel gingen zij met 2-0 aan de leiding, totdat Massimo Ambrosini vlak voor tijd een doelpunt maakte en niet PSV, maar Milan naar de finale ging. Daar kon de 3-1 van Phillip Cocu niets meer aan veranderen.