Gudelj weet niets van spreekverbod voor Kwakman
"Ik wilde hem niet extra belasten"

Gudelj weet niets van spreekverbod voor Kwakman

23-10-2013 15:06

Dat meldt Voetbal International. In de eerste helft pakte de door Gudelj uitgestippelde tactiek volledig verkeerd uit. De ervaren spelers grepen daarom in en veranderden de speelwijze. Na afloop wilde de NOS Kwakman interviewen over de wedstrijd, maar hij was 'niet beschikbaar'. Kwakman zelf wist daar niets van af. Uiteindelijk werd Jelle ten Rouwelaar voor de camera gezet.

"Jelle vroeg net aan mij waarom ik niet met de media wilde praten, maar ik weet van niets", zei Kwakman tegen het weekblad. "Blijkbaar is achter mijn rug om besloten dat ik mijn mening niet mag geven." Gudelj spreekt dat tegen. "De reden dat Kees niet voor de camera’s verscheen, was niet omdat ik hem dat verboden had."

"Hij zat met ijs op zijn knie, kon nauwelijks wandelen. Daarom gaf ik aan dat hij na de wedstrijd tegen Utrecht niet naar de pers mocht. Ik wilde hem niet extra belasten. Het is niet zo dat de spelers mij overruled hebben in mijn tactiekkeuze. Het was juist aan hen goed te coachen wanneer iemand door kon schuiven", besluit Gudelj.