Velthuizen: Het was buitenspel, duidelijk
Goalie baalt na 2-2: "Zuur dat het zo eindigt"

Velthuizen: "Het was buitenspel, duidelijk"

27-10-2013 23:29
3

De 2-2 van Tjaronn Chery had volgens Velthuizen afgekeurd moeten worden. "Het was buitenspel, duidelijk. Allemaal leuk en aardig, maar ik vind dat een fout van de arbitrage. Die fout reken ik hen wel aan." Vitesse had daarna nog kansen op een derde doelpunt. "We hadden vaker kunnen scoren. Zelfs na de late 2-2 hadden we nog een handvol goede mogelijkheden. Bij een zege had niemand het over de buitenspelgoal gehad."

Middenvelder Davy Pröpper, die de tweede Arnhemse treffer maakte, meent dat Vitesse in de slotfase een penalty had kunnen krijgen na een overtreding op Renato Ibarra. "Ik heb Renato gesproken en die voelde duidelijk contact. Maar los daarvan, we hadden vandaag gewoon moeten winnen. Het mag blijkbaar niet zo zijn, Vitesse aan kop in de Eredivisie."

Vitesse had zondag de kans om voor het eerst sinds 2004 lijstaanvoerder van de Eredivisie te worden. "Na het uitduel met ADO Den Haag hadden we ook bovenaan kunnen staan. Maar dat duel verloren wij. Druk voel ik niet. Tijdens de wedstrijd ben ik niet met de koppositie bezig. Misschien waren we vandaag na de 2-0 te laconiek."