Geheim rapport PSV keihard over clubcultuur
VI: huidige beleid zorgt voor spanningen en een gevoel van onbehagen

Geheim rapport PSV keihard over clubcultuur

28-10-2013 11:08
11

De directie en raad van commissarissen van PSV en de manier van leiding geven moeten fors worden veranderd, schrijft VI. Het Forum PSV, waarin onder andere oud-voetballer Mark van Bommel, voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband en ex-perschef van PSV Jeroen van den Berk zaten, onderzocht de afgelopen zes maanden de clubcultuur bij de Eindhovenaren.

PSV houdt het rapport geheim en maakt alleen de 25 aanbevelingen openbaar. Weekblad VI heeft de hand weten te leggen op dit document en meldt dat 'het huidige beleid zorgt voor spanningen en een gevoel van onbehagen. Het ontbeert PSV aan verbinding op alle niveaus'. Daarnaast is er 'onvoldoende afstand tussen de rvc en directie van de club, waardoor het de vraag is of de rvc in staat is om het gewenste toezicht uit te oefenen op de directie'.

'Geen langetermijnvisie'
Technisch directeur Marcel Brands werkt verder zonder beleidsplan en daardoor 'ontbreekt het PSV aan een langetermijnvisie en strategie die is verbonden aan de club en niet aan personen'. PSV zou er volgens het rapport goed aan doen om 'een technische commissie te formeren'. Verder klagen personeel en vrijwilligers over 'een gebrek aan waardering vanuit de clubleiding'.

PSV maakt het rapport dus niet openbaar, omdat de geïnterviewde personen geheimhouding is beloofd. Tot de geraadpleegden behoorden personeel, supporters, bestuurders, directie, oud-bestuurders, sponsors, commerciële partners en journalisten. Het epistel heeft naast kritiek ook complimenten voor de financiële herstructurering en de keuze om oud-spelers een plek in de staf te geven.