AZ wil nu verléngen met Advocaat-adept Ortiz
Paraguayaan basisspeler: "Hij laat zien waartoe hij in staat is"

AZ wil nu verléngen met Advocaat-adept Ortiz

30-10-2013 10:46
10

Voetbal International meldt dat de club uit Alkmaar het aflopende contract van de Paraguayaan hoopt te verlengen. Binnen twee weken krijgt Ortiz een nieuwe verbintenis voorgeschoteld. Drie maanden geleden was AZ nog welwillend mee te werken aan een vertrek van Ortiz, die seizoenenlang vooral op de bank of tribune zat wanneer het de hoofdmacht betrof.

"Vrijwel iedereen was ervan overtuigd dat hij goed kan voetballen”, zegt technisch directeur Earnest Stewart in VI. "Hij kon het alleen niet wekelijks laten zien. Dat heeft te maken met een trainer die niet in hem geloofde. Het contract van Gertjan Verbeek liep aanvankelijk tot medio 2015, een jaar langer dan dat van Celso. Dan heeft het weinig zin om met elkaar door te gaan", vervolgt Stewart.

Alleen ADO Den Haag klopte in Alkmaar aan voor Ortiz, die de laatste weken inmiddels uitgegroeid is tot basisspeler. Door de verandering van status moet AZ aan de slag met het aflopende contract van Ortiz. "En dat zal niet voor een extra jaartje zijn. Hij laat momenteel zien waartoe hij in staat is. En dat moet hij loskoppelen van Dick Advocaat. Welke trainer hier straks ook komt, als Celso zo blijft presteren, begint hij komende zomer sowieso anders aan een volgend seizoen."