Maher moet weer het schoffie worden dat hij was
Van Hanegem: "Ik zou zeggen: ga eerst eens goed spelen"

"Maher moet weer het schoffie worden dat hij was"

30-10-2013 11:08
16

De twintigjarige Maher is bij PSV nog lang niet de speler die hij de afgelopen seizoenen bij AZ was. Sterker nog; in Eindhoven is hij inmiddels op de bank beland. Oud-voetballer Willem van Hanegem snapt de keuze van trainer Phillip Cocu om Maher een reserverol toe te dienen niet. "Je kunt toch met drie goede middenvelders spelen?", vraagt Van Hanegem zich hardop af in het Algemeen Dagblad.

"Bij AZ speelden Peters, Nygaard en ik op het middenveld. Waarom kan dat niet? Je moet zorgen dat de posities altijd goed bezet zijn. Dat hij zegt dat hij op 'tien' het beste tot zijn recht komt, is een excuus. Maradona was een 'tien'. Daar komt niemand anders bij in de buurt. Ik zou zeggen: ga eerst eens goed spelen", stelt Van Hanegem, wiens mening gedeeld wordt door analist Jan van Halst.

"Ik kan me herinneren dat hij ook bij AZ zijn beste wedstrijden niet op 'tien' speelde, maar een beetje vals vanaf links. Als je zelf gaat geloven dat het anders ligt, grijp je dat aan als excuus. Hij moet gewoon weer de Maher van het schoolpleintje worden. Een beetje weer het schoffie dat hij was. Hoe ver zijn we nu al in de competitie? Er is nog niet één wedstrijd geweest dat ik dacht: hij probeert zijn stempel te drukken", stelt Van Halst in het AD.